De leukste ONLINE SCHOENEN voor mannenen voor vrouwen * Ook voor kinderen.

KLASSIEKER – Converse Chuck Taylor All-Stars

Heb je ze nu niet in je kast staan, dan had je dat vroeger wel: Chucks van Converse, om precies te zijn Chuck Taylor All-Stars. De combinatie van (bijna) onverwoestbaar canvas en rubberen zool is een klassieker geworden waar iedereen op wegloopt. 

In 1908 werd een schoenenmerk opgericht door Marquis Mills Converse, gespecialiseerd in rubberen schoeisel. Gezien rubber alleen ook maar zo rubberig is, ging men van start met de productie van sneakers met rubberen zolen. Dit resulteerde in een basketbalschoen: de All Star.

De schoenen deden hun intreden op de basketbalvelden, maar werden pas echt gehyped toen Charles Hollis “Chuck” Taylor, schoenenverkoper annex niet-op-NBA-niveau-spelende-basketballer in beeld kwam. Hij werd aangenomen bij Converse en kreeg de vinger in de pap van het designproces van de schoenen. De schoen werd geperfectioneerd naar de basketbalnormen (flexibiliteit en supergoede demping) en in 1923 werd het van het enkelembleem – waarop Chuck Taylors naam prijkt – voorzien.

Met deze patta’s ging Taylor op pad. Hij toerde door heel Amerika, gaf basketbalclinics op scholen en verkocht de schoenen bij de vleet. Iedereen speelde zijn of haar wedstrijd op Chucks en van 1936 tot 1968 waren het de officiële basketbalschoenen voor het USA team tijdens de Olympische Spelen. In 1968 ging Chuck met pensioen.

De schoenen maakten hun comeback in de jaren ’80: skateboarders gingen voor de retro-look en in de jaren ’90 liepen rocksterren als Kurt Cobain weer op de schoenen weg. Dan is het nog maar een klein sprongetje naar het heden en vinden we die Chuck Taylors in onze eigen schoenencollectie.

Want hoewel de schoenen in eerste instantie alleen verkrijgbaar in zwart en wit waren, is dat nu wel anders. Je kunt je Chucks namelijk helemaal naar eigen smaak online customizen en Converse ging meerdere interessante samenwerkingen aan met onder andere Comme des Garçons, Maison Margiela, Missoni en was de populaire schoen ook niet veilig voor de creatieve handen van het Amsterdamse Tenue de Nîmes.

Conclusie: we zijn allemaal dol zijn op deze klassiekers. Maar… het is niet verkeerd de boel af en toe een beetje te vernieuwen. Je raadt het al… Converse did! Hier is de Converse All Star Modern uit voortgevloeid. Een aangepast silhouette en een lichtgewicht in zijn soort, maar nog steeds de oude vertrouwde trekken van je afgetrapte All Stars.

Bron: lofficiel.nl

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *